Spring til indhold

Trompetlærer Sara Bruntse

Her kan du læse om musikskolens trompetlærer Sara.

Jeg kan ikke rigtig huske, hvornår jeg begyndte at spille musik, for mine forældre er musiklærere i gymnasiet, så der har altid været musik i huset. Som lille har jeg gået til blokfløjte og kor, men da jeg var ti år, havde jeg lyst til at starte på mit eget instrument og valgte trompeten, fordi jeg kunne lide klangen, den var blank og flot, og Pippi Langstrømpe spillede trompet. 

 

Siden har jeg fundet ud af, hvor meget fantastisk musik, man kan få lov til at spille med en trompet og især det at spille i et stort symfoniorkester er helt magisk. Her er en verden af musik, der bare bliver mere og mere spændende, jo bedre man lærer den at kende. Det er noget af det fine ved meget musik. At man kan blive ved at være nysgerrig og få store oplevelser med musikken.

 

I min undervisning håber jeg at kunne dele denne glæde og nysgerrighed og give eleven en nøgle til musikkens verden. Jeg fokuserer på en god grundteknik, og vi arbejder med musikalsk udtryk og sammenspil fra begyndelsen. I timerne er der både plads til leg, fantasi og fordybelse, og mit mål er, at eleven kan gøre trompeten til ”sin egen” og blive i stand til selv at kaste sig ud i musikken. 

 

Jeg har spillet i en del symfoniorkestre i forlængelse af min studietid i Tyskland og senere også i Danmark, og for tiden spiller jeg mest små kirkekoncerter som solist eller kammermusiker.