Spring til indhold

Spil i rytmisk band og orkester i musikskolen

Det er både sjovt og vigtigt at spille sammen. Derfor har vi tilbud om sammenspil, band og orkester til næsten alle vores elever.

Børn i rytmisk band
Sammenspil – at skabe noget sammen! Det er dét, musik handler om! Derfor har alle musikskolens SOLO- og HOLD-elever mulighed for at gå til gratis sammenspil sammen med andre jævnaldrende elever på samme niveau.
  • Du lærer at bruge dit instrument i sammenspil med andre
  • Du får styrket dine instrumentale færdigheder
  • Du bliver bedre til at samarbejde
  • Du får udviklet din musikalske forståelse
  • Du får nye perspektiver på, hvad musik også kan være

Du kan læse mere om vores mange forskellige sammenspilstilbud her. Tag en snak med din lærer om, hvilket sammenspilshold der passer til dig, eller kontakt musikskolens kontor for mere information.

 

Rytmisk band

Rytmisk sammenspil henvender sig til alle instrumental- og sang-elever, der spiller rytmisk. Det er her, du udvikler din indre rockstjerne! 
I den rytmiske musik er det en central del af kulturen at spille sammen med andre. Derfor er vores sammenspilshold en vigtig del af din undervisning.
I løbet af året deltager vores sammenspilshold i en masse forskellige aktiviteter bl.a. koncerter og ture. Nogle af vores hold får også mulighed for at gå i studiet og indspille.

Vi forsøger hvert år at finde et relevant sammenspilstilbud til alle rytmiske elever sammensat på baggrund af instrument, alder og niveau. Det er et stort puslespil, så nogen elever kan desværre i perioder opleve, at vi ikke har mulighed for at tilbyde dem sammenspil fx pga. instrumentfordeling og logistik.

 

Blokfløjte- og harpesammenspil

Vi spiller både sopran-, alt-, tenor- og basblokfløjte, og vi spiller musik lige fra middelalderen til i dag. Vores repertoire er bredt, så du vil både stifte bekendtskab med klassisk-, og folkemusik samt jazz, pop/rock og musicals. 
At spille er at leve - og derfor skal det være sjovt og lærerigt at spille i på vores sammenspilshold. 
Vi arbejder med at selvstændiggøre eleverne i deres spil. Samt at de kommer til at opleve glæden ved at tilhøre et fantastisk fællesskab med det ansvar, som følger med. 
Vi deltager både i koncerter og sammenspilsstævner, ligesom vi også gerne spiller sammen med andre instrumenter f.eks. klaver, cembalo, harpe og guitar. Vi spiller også sammen med musikskolens klassiske kor "Cantabile."

 

GuitarBanden

Guitarbanden henvender sig til elever i 3.-6. klasse, som har spillet guitar i mindst 6-12 måneder. Vi spiller stykker fra bøgerne Guitarbanden 1 og 2, som er en blanding af pop, rock, country, latin og klassisk. Hvert stykke er delt op i flere stemmer, som varierer i sværhedsgrad, så der er udfordringer på alle niveauer. 
Vi spiller ca. 4 koncerter om året. 
Fokus er dels på at skabe god stemning i timerne og dels på at motivere eleverne til at blive ved instrumentet mere end et par år. Det sociale er en vigtig del af det at gå til guitarorkester. Det er her eleverne møder andre guitarinteresserede, de udveksler ”tricks” og ”gode numre”, og de hygger sig og har det sjovt sammen.

Guitarorkestret Da Capo

Vores guitarorkester Da Capo henvender sig til guitarelever i aldersgruppen fra 7. klassetrin og op efter. Vi øver ca. 1½ time hver uge, hvor vi arbejder med at opbygge et repertoire til de koncerter, vi planlægger i årets løb. Vi spiller mange forskellige genrer; fra det klassiske guitarrepertoire over folk-, pop-, rock- og countrymusik. Vi spiller dels på vores egne almindelige guitarer, men bruger også skolens specielt indkøbte guitarer, som varierer i størrelse og stemning. Vi arbejder dels med at få orkestret til at yde deres optimale indenfor det musikalske som f.eks. klang, præcision og dynamik, og dels med praktiske ting, som at møde op med guitar og noder – velforberedt og parat til at yde sit bedste. 
Hvert år spiller vi koncerter, og vi har også været på flere udlandsrejser.

 

Guitarorkestret Maestro

Maestro er et kammermusikensemble for guitarister med et højt niveau, som har et ønske om at dykke dybere ned i instrumentet og det klassiske repertoire. Maestro henvender sig primært til talent- og MGK-elever. 
I foråret 2016 vandt Maestro en flot 3. pris ved Køge Kammermusikkonkurrence. 
Vi spiller et rent klassisk repertoire f.eks. Isaac Albeniz, Claud Debussy, J.S.Bach og mange andre.

 

Black & White - klaversammenspil

Tangentorkestret Black & White består af omkring 28 pianister i alderen 10-18 år og henvender sig til elever, som har spillet klaver i 1-2 år. 
Repertoiret er en blanding af både kendte klassiske stykker, som er arrangeret, f.eks. Morgenstemning af Grieg, Beethovens 5. symfoni, Tchaikowskys musik fra ”Svanesøen” og temamusikken fra eksempelvis ”Harry Potter” og ”Den lyserøde panter.”
Orkestret udnytter el-klaverets muligheder til at lave andre instrumenters lyd, så klangbilledet bliver mere varieret. 
Orkestret har 8 el-klaver og er derfor delt op i fire hold, der øver sammen to ad gangen hver anden onsdag. Holdene overlapper hinanden i 20 minutter, som bruges til fælles musikaktiviteter såsom node/rytmetræning og nodeprogrammet PriMus. 
Black & White deltager i sæsonens mange sjove aktiviteter fx Musikskolernes Dage i Tivoli, Nytårskoncerten og Musikskolens Dag i maj. 
Orkestret lægger vægt på glæden ved at spille musik sammen med andre og følelsen af at være med i en gruppe af musikglade unge.

 

Blæseorkestret HH Winds

HH Winds er et harmoniorkester for begyndere. Du behøver kun at have spillet et par måneder, inden du kan være med. Harmoniorkester-besætningen er træblæsere, messingblæsere og slagtøjsspillere. Nye medlemmer er velkomne, når de har lært de første par toner på instrumenterne. Vi arbejder hårdt på at lære de numre, der skal spilles til vores koncerter. Derudover øver vi rytmer, nodelæsning, formlære, dynamik og meget mere. Hvert år deltager vi i en julekoncert og en sommerkoncert.

Vi øver om tirsdagen på Henriette Hørlücks Skolen.

 

Blæserband på Tarup Skole

Blæserbandet på Tarup Skole er et BigBand for elever, der går i 4.-6. klasse. Du kan spille på fx saxofon, trompet eller tværfløjte. Vi øver sammen på Tarup Skole hver onsdag kl. 14.15-15.00.

 

Folkemusik band

For elever fra 5. klasse og opefter. 

Folkemusik sammenspil er for dig, der godt kan lide musik, der svinger. Vi mødes hver torsdag på musikskolen og jammer folkemusik fra nær og fjern. Vi lærer både melodier på øret, samt på noder. Alle instrumenter er velkomne.

 

OMUS - Odense Musikskoles Symfoniorkester

OMUS er Odense Musikskoles orkester for øvede blæsere, strygere og slagtøjsspillere. Vi spiller efter noder og med dirigent. For at være med skal du være imellem 12 og 25 år og være øvet på dit instrument. Musikken vælges fra et bredt repertoire; bl.a. klassisk musik, filmmusik og forskellige slags underholdningsmusik. Orkesteret øver om tirsdagen. Vi spiller koncert flere gange om året og tager jævnligt på ture og rejser.

Musikken, godt sammenhold og fælles oplevelser er det vigtigste for orkesteret.

Nye medlemmer er velkomne – også i løbet af sæsonen. Spørg din lærer eller
musikskolens kontor.

 

Suzuki-violin - fællestimer

Du kan begynde at spille violin i vores sammenspilsorkester allerede, når du er 3 år. Suzuki-undervisningen forudsætter, at en af forældrene deltager i undervisningen og hjælper med øvningen hjemme. Det er ikke nødvendigt som forældre at kunne spille eller have kendskab til noder.

Fællestimerne foregår hver torsdag, og eleverne er opdelt efter alder og niveau.

 

Risingstrygerne

I Risingstrygerne kan du spille på bratsch, cello, kontrabas og violin. Risingstrygerne er for børn i 2.-5. klasse, og vi øver sammen hver torsdag på Risingskolen. Du behøver ikke at kunne spille noget i forvejen for at være med i Risingstrygerne.

 

Børnestrygerne

Børnestrygerne er et sammenspilstilbud til elever på strygerinstrumenter. Vi spiller mange forskellige slags musik, bl.a. klassisk, musical og filmmusik. Vi spiller flere koncerter i løbet af sæsonen. Fokus er på at have det sjovt og hyggeligt sammen og at lære at spiller sammen som et orkester. Når du bliver endnu bedre, rykker du op i Juniorstrygerne.

 

BigBand

På Odense Musikskole har vi et BigBand for de ældste elever. BigBandet øver sammen hver tirsdag aften på musikskolen i Danmarksgade 10 under ledelse af Jakob Holdensen.

 

Symfoniorkestret CNUS

Carl Nielsen Ungdoms Symfoniorkester er et fuldt besat ungdomssymfoniorkester med ambitiøst repertoire. Orkestret er et samarbejde mellem alle de fynske musikskoler. Deltagerne er mellem 15 og 30 år, heraf en del elever fra Musikalsk Grundkursus Fyn og talentfulde elever fra hele Fyn.
For information om prøveplan, repertoire, besætning osv. kan du kontakte Odense Musikskole.

 

Rytmisk band og de fleste af orkestrene er åbne for elever, der ikke spiller et instrument i musikskolen i forvejen.

 

Kom direkte til orkester-tilmeldingen her