Spring til indhold

Musikklassen på Odense Musikskole

Musikklassen er for elever, der ønsker at mødes socialt og fagligt med andre unge musikinteresserede fra hele Odense.

Musikklasse august 2021
Musikklassens 1. skoledag august 2021

Musikklassen er et tilbud til elever, der brænder for at arbejde med musik inden for alle genrer.

 

Siden august 2016 har vi hvert år optaget 25 elever fra 7., 8. og 9. klasse med særlig fokus på musik.

 

Målet med musikklassen er at skabe et unikt musikalsk undervisningsmiljø for unge musiktalenter fra hele Odense. Musikklassen skal være med til at afklare de unge i forhold til deres studievalg, hvad enten de fortsætter i det musikalske spor eller vælger andre veje.

Undervisning i Musikklassen

Undervisningen foregår på Odense Musikskole i Danmarksgade 10 hver fredag kl. 14.15-17.30. Derudover vil der være et arrangement ca. én gang om måneden på enten en hverdag eller en lørdag.
Eleverne skal fortsætte med at deltage i den almindelige undervisning i folkeskolen på deres egne skoler, men bede om fri til deltagelse i musikundervisningen om fredagen.

Økonomi

Det koster 134 kr. pr. måned (august-juni) + 100 kr. i årligt administrationsgebyr for elever at deltage i musikklassen i sæson 2022-2023.
Hvis eleverne derudover går til soloundervisning, skal de fortsat selv betale for det - f.eks. i Odense Musikskole eller andre organiserede udbydere af musikundervisning.

Målgruppe

Elever, der er bosat i Odense Kommune og skal begynde i 7., 8. eller 9. klasse skoleåret 2022/2023, kan søge om optagelse i musikklassen. Der kan søges dispensation for optagelse af elever fra andre kommuner.

Musikalsk niveau

Musikklasserne henvender sig til elever, der er særligt interesserede i musik. Det er en fordel, hvis eleven spiller et instrument eller synger. Eleven skal være motiveret og engageret i at spille musik og have lyst til at lære mere om hørelære, musikkendskab, sammenspil, instrumentspil m.m. Tilbuddet henvender sig også til elever der arbejder med komposition, sangskrivning eller computermusik.

Optagelsessamtale til Musikklassen

Alle ansøgere kommer til en samtale i uge 13 eller 14 med musikklassens lærere. Samtalen kommer muligvis til at foregå virtuelt pga. corona. På baggrund af samtalen udvælges max. 25 elever, der kan deltage i musikklassen.
Spørgsmål og tvivl vedrørende afgørelsen kan rettes til Odense Musikskoles ledelse.

Informationsmøde om Musikklassen

Tirsdag den 8. marts 2022 er der informationsmøde om musikklassen kl. 19.30 på Odense Musikskole i Danmarksgade 10. Tilmelding via mail til musikskolens souschef, Maibrit Baagøe Schmidt, på mail: mbs@odense.dk

Tilmeldingsfrist til Musikklassen 

Der er lukket for tilmeldingen til sæson 2022-2023. Der vil være optagelsessamtaler igen i marts 2023.

 

Læs mere om Musikklassen i brochuren her

 

 

Forsøgsordning

Musikklassen startede som en del af en treårig forsøgsordning under Undervisningsministeriet og er løbende blevet evalueret i hele perioden. Musikklassen er foreløbig blevet forlænget i fire år med støtte fra Odense Kommune.


Hvis du ønsker mere information om musikklassen, kan du kontakte musikskolens souschef Maibrit Baagøe Schmidt på mail: mbs@odense.dk eller tlf.: 3062 7949