Spring til indhold

Hanne Havndrup

Her kan du læse om musikskolens kontrabaslærer Hanne.

Hanne Havndrup underviser i kontrabas

Som barn i en musikglad familie blev jeg præsenteret for mange instrumenter. Men først da min far kom hjem med en gammel kontrabas, han havde lånt, blev min interesse vakt.

 

Min far spillede violin i et amatørsymfoniorkester, og de stod og manglede en bassist. Bassen havde de: en næsten 150 år gammel kontrabas med fåretarme! Min far tænkte, at hvis han kunne få mig til at lære at spille på instrumentet, kunne jeg senere komme med i orkesteret som bassist. Jeg havde på det tidspunkt gået både til klaver og guitar, men ingen af delene havde rigtig fanget min interesse. Men da jeg så det smukke store instrument med de dybe toner, blev min interesse straks vakt, og så syntes jeg samtidig, det var lidt sejt at spille på sådan en. 

 

Jeg blev meget glad for min kontrabas, og begyndte at spille sammen med andre unge mennesker i et avantgarde/reggaeband. Senere blev jeg mere klassisk funderet og blev elev hos Mette Hanskov (solobassist i Det Kongelige Kapel og dirigent), og så gik jeg for alvor i gang med studierne på min gamle kontrabas. 

 

I 2009 blev jeg kandidat med klassisk kontrabas som hovedfag fra Det Fynske Musikkonservatorium. Umiddelbart efter blev jeg assistent i forskellige landsdelsorkestre, bl.a. Odense Symfoniorkester. I dag underviser jeg på tre kommunale musikskoler og på Rudolf Steiner skolen. 

 

Jeg elsker kontrabassen, fordi den er så alsidig, og jeg bruger den i både rytmiske og klassiske sammenhænge. Når tiden tillader det, er jeg bassist i en argentinsk tangotrio og et latino/salsa orkester samt assisterer i forskellige klassiske sammenhænge. 

 

Det er vigtigt for mig, når jeg underviser, at eleven synes, det er sjovt at lære at spille på instrumentet og oplever glæden ved at spille og blive dygtigere. Jeg afpasser nøje den musikgenre, der tiltaler eleven. For kontrabassen kan det hele; rock, jazz, folkemusik, skomagerbas, salsa, tango, funk og klassisk musik, og så er den er svær at komme udenom i enhver musikalsk sammenhæng.

 

Kontrabaslærer Hanne Havndrup