Spring til indhold

Trommelærer Kristine Bjørg Markussen

Her kan du læse om musikskolens trommelærer Kristine.

Kristine Bjørg Markussen underviser i trommer på Odense Musikskole

Da jeg begyndte at spille trommer, var det primært, fordi jeg var en sur teenager, der havde rigtig meget lyst til at slå hårdt på noget. Derfor begyndte jeg at slå på alt, jeg kunne komme i nærheden af. Det gjorde bare så usandsynlig ondt at slå så hårdt på trommerne med mine bare næver, at jeg tænkte, at det måske var en god ide at finde en, der kunne lære mig noget mere om at spille på trommer med hænderne. 

 

I denne spæde start som musiker brugte jeg meget tid på at kravle rundt i containere og finde mærkelige ting, der havde en sjov lyd. Jeg var fx meget glad for en gammel støvsuger, der kunne bruges i mit første band, der hed “Skrammel-bandet”. Da jeg var færdig med at kravle rundt i containere, tog jeg som 18-årig til Vestafrika og blev der i et halvt år og studerede stamme-tromme-musik. Det blev en lang fordybelse i afrikansk musik, og jeg tog også et smut til Cuba, hvor jeg blev undervist i en masse forskellige trommer derfra. Jeg var stadig helt vild med at slå rigtig hårdt med mine bare næver på alle de trommer, jeg kunne komme i
nærheden af. 

 

Senere viste det sig, at man kunne gå på musikkonservatoriet og spille på mærkelige lyde og afrikanske stammetrommer. Alle på konservatoriet syntes, det var enormt fedt at spille på skrammel fra containere - ja, man kunne sågar gå til eksamen i at spille på skrammel og underlige lyde og få karakterer for det! Mine yndlingsinstrumenter på musikkonservatoriet blev nogle vandrør, som bare havde en vildt fed lyd! For mig var musikkonservatoriet kærlighed ved første blik, og jeg blev for evigt forelsket i at spille musik. Og ikke nok med det - jeg var stadig vild med at slå hårdt på trommer. 

 

Senere i mit liv begyndte jeg at komponere min egen musik, og jeg udgav musik under navnet “Suns Of Satan”. Jeg spillede koncerter med min musik - blandt andet som opvarmning for bands som “Cancer”, “Laid Back” og “Lars And The Hands Of Light”. Jeg fik også lov til at fortælle om min musik på P6 i musikprogrammet “Sneums Garage”.

 

Lyt til musikken her: https://soundcloud.com/suns-of-satan

 

Som tiden gik, havde jeg slået på rigtig mange trommer, og jeg blev mere og mere optaget af, at andre piger også skulle få lyst til at spille på trommer. En dag jeg fik lov til at tale om det i programmerne P1 Morgen og P1 eftermiddag og skrive lidt om det her:
http://www.jazzdenmark.dk/improvisationsundervisning/Improvisationsundervisning_for_brn/Improvisationsundervisning_for_brn.html

 

Men allerbedst, så kunne jeg fortsætte med at slå på trommer og lære andre det samme i Odense Musikskole!