Spring til indhold

Elbaslærer Jakob Riis

Her kan du læse om musikskolens elbaslærer Jakob.

Jakob Riis underviser i elbas i Odense Musikskole

Jeg startede med at spille klaver, da jeg var 8 år. Min farmor havde et gammelt klaver stående, og hver gang jeg satte mig ved det, smed hun alt, hvad hun havde i hænderne for at spille med mig. Min far spillede harmonika. Jeg spillede klaver, indtil jeg skiftede til bas, da jeg var 16 år gammel. Jeg prøvede bassen en gang og forelskede mig i det instrument med det samme! 

 

For mig er musik både en måde at udtrykke følelser og stemning på, samt noget der kan nydes til alle lejligheder og alle slags humør. Den følelse man kan få, når man spiller koncert med ens band, er helt ubeskrivelig. Det samme gælder de mange timer, jeg sidder og øver hver dag. Det er en stor glæde at spille både alene og sammen med andre. 

 

Bassen er primært et band-instrument. Når jeg underviser, lægger jeg derfor meget stor vægt på at spille "rigtig" musik. At spille sammen med musik fra kendte kunstnere, så vi med det samme får en oplevelse af, hvordan det føles at spille bas i et band og sammen med andre. Derudover lægger jeg stor vægt på hensigtsmæssig og ergonomisk teknik, altså hvordan man rent fysisk spiller på bassen.