Spring til indhold

Corona-info fra Odense Musikskole

Her kan du læse, hvordan Odense Musikskole håndterer situationen i forbindelse med Corona-virus/COVID-19.

 

I foråret 2020 var Odense Musikskole midlertidigt lukket i nogle uger pga. de danske myndigheders håndtering af Corona-situationen. Langt de fleste elever modtog online-undervisning mens nedlukningen stod på.

 

Odense Musikskole følger myndighedernes anbefalinger og undervisningen gennemføres/aflyses i henhold til de til enhver tid gældende restriktioner.

 

På siden her kan du løbende holde dig orienteret om udviklingen og finde generelle spørgsmål og svar samt nyttige links.

 

Virtuel undervisning og corona-aflysninger på musikskolen fra mandag 11. januar 

De nuværende restriktioner i forhold til COVID-19 har følgende konsekvenser for elever i Odense Musikskole fra mandag 11. januar og foreløbig frem til 7. februar 2021:

Elever der går til instrumentalundervisning i betalingstilbud PLUS (solo) og BASIS (hold): 

Alle elever får tilbudt virtuel undervisning via platformen Microsoft Teams. Din lærer vil tage direkte kontakt til dig for at aftale nærmere omkring undervisningstidspunkt. Som udgangspunkt vil det ligge på det sædvanlige tidspunkt  - det kan dog desværre ikke lade sig gøre i alle tilfælde, så vi håber, du vil have forståelse for, at det kan blive nødvendigt at udvise fleksibilitet.

 

Du må meget gerne allerede nu sende din mail-adresse direkte til din lærer, så han/hun nemmere kan få fat i dig. Alle kan bruge programmet Microsoft Teams, men husk at vælge ”åben i browser,” når du skal ringe op til din lærer.

 

Elever der går til orkester, band, hørelære, kor og andre musikhold:

Undervisningen er som udgangspunkt aflyst. I enkelte tilfælde vil din lærer måske forsøge at samle jer virtuelt eller sende musikalske opgaver, som du kan arbejde med derhjemme.

 

Hold øje med mail-beskeder direkte fra din lærer.Musikskolens lærere knokler for at give vores elever så gode alternative undervisningstilbud som muligt, så vi håber, at I vil tage godt imod mulighederne og udvise fleksibilitet i forhold til situationen.Musikskolens administration arbejder hjemmefra og træffes derfor ikke på musikskolens kontor eller telefon. Vi træffes på hovedmailen: odensemusikskole.buf@odense.dk – du kan også sende SMS med ”Musikskole” til 445, så ringer vi dig op.

 

 

Spørgsmål og svar om Corona

Herunder vil vi løbende tilføje generelle spørgsmål, som vi modtager, og give et generelt og anonymiseret svar.

 

Kan man få refunderet betaling for Corona-aflyst undervisning?

Svar:

Der gives i øjeblikket ikke refusion af elevbetaling i perioden med Musikskolens lukning grundet coronavirus smittefaren. Odense Musikskole afventer i øjeblikket en udmelding fra centralt hold (Kommunernes Landsforening og Kulturministeriet) og fra Odense Kommunes Børn- og Ungeforvaltning vedr. vilkår for eventuel refusion af elevbetaling i forbindelse med lukningen. 
 
Det er ikke sikkert, det bliver en mulighed at refundere elevbetaling, så vi opfordrer alle vores elever til at benytte sig af de alternative undervisningsformer, som lærerne stiller til rådighed.

 

 

Hvilken undervisning tilbyder I, mens musikskolen er lukket pga. Corona?

Svar:

Indtil myndighederne giver grønt lys for en genåbning af musikskolerne, holder musikskolens lærere ugentlig kontakt med eleverne og tilbyder forskellige former for fjernundervisning. Det kan fx være at sende noder, komme med forslag til øvelser eller lave online-undervisning – alt efter hvad der giver mening og kan lade sig gøre for den enkelte lærer og elev.

 

 

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål her, er du velkommen til at skrive til odensemusikskole.buf@odense.dk

 

 

Nyttig links om Corona/COVID-19

Læs mere om Odense Kommunes håndtering af COVID-19 (coronavirus)

Find myndighedernes generelle informationer og anbefalinger om Corona-smitte