Spring til indhold

Corona-info fra Odense Musikskole

Her kan du læse, hvordan Odense Musikskole håndterer situationen i forbindelse med Corona-virus/COVID-19.

 

I foråret 2020 var Odense Musikskole midlertidigt lukket i nogle uger pga. de danske myndigheders håndtering af Corona-situationen. Langt de fleste elever modtog online-undervisning mens nedlukningen stod på.

 

På siden her kan du løbende holde dig orienteret om udviklingen og finde generelle spørgsmål og svar samt nyttige links. 

 

Musikskolen underviser (næsten) som normalt i corona-tiden

Corona-situationen er desværre ikke helt overstået endnu. Musikskolen følger naturligvis sundhedsmyndighedernes anbefalinger og træffer alle relevante forholdsregler, så undervisningen kan gennemføres med så få ændringer som muligt. Vi gør alt, hvad vi kan, for at elever og forældre kan føle sig helt trygge ved at komme til undervisning hos os.

Vi opfordrer alle vores elever til at vise hensyn: hold afstand, brug håndsprit og vigtigst af alt: bliv hjemme ved sygdom, ved mistanke om corona-smitte, og hvis du er hjemsendt fra skole.

Musikskolens lærere har fået besked på at sende elever hjem, som har symptomer på sygdom (hoste, feber, let forkølelse osv.) eller er hjemsendt fra skole.
 
Det er rigtig ærgerligt at gå glip af undervisning i musikskolen, men det kan desværre være nødvendigt i nogen tilfælde.

 

Brug af mundbind på Musikskolen i Danmarksgade 10

Fra torsdag den 29. oktober skal alle over 12 år bruge mundbind, når I bevæger jer rundt på gangene, cafeen og toiletter på Musikskolen i Danmarksgade 10.

Retningslinjerne er, at mundbind skal bæres ved ankomst og afsked, og når man bevæger sig rundt i bygningen.

Der skal således ikke bruges mundbind, når man er inde i undervisningslokalet, og undervisningen foregår.

Alle elever over 12 år og forældre skal derfor huske mundbind og tage det på, inden I går ind af døren fra og med torsdag den 29. oktober.

Retningslinjen om brug af mundbind gælder også i forbindelse med koncerter og andre aktiviteter og arrangementer, der foregår på Musikskolen i Danmarksgade 10.

 

 

Find musikskolens COVID-19-retningslinjer for elever og forældre her

 

 

Spørgsmål og svar om Corona

Herunder vil vi løbende tilføje generelle spørgsmål, som vi modtager, og give et generelt og anonymiseret svar.

 

Kan man få refunderet betaling for Corona-aflyst undervisning?

Svar:

Der gives i øjeblikket ikke refusion af elevbetaling i perioden med Musikskolens lukning grundet coronavirus smittefaren. Odense Musikskole afventer i øjeblikket en udmelding fra centralt hold (Kommunernes Landsforening og Kulturministeriet) og fra Odense Kommunes Børn- og Ungeforvaltning vedr. vilkår for eventuel refusion af elevbetaling i forbindelse med lukningen. 
 
Det er ikke sikkert, det bliver en mulighed at refundere elevbetaling, så vi opfordrer alle vores elever til at benytte sig af de alternative undervisningsformer, som lærerne stiller til rådighed.

 

 

Hvilken undervisning tilbyder I, mens musikskolen er lukket pga. Corona?

Svar:

Indtil myndighederne giver grønt lys for en genåbning af musikskolerne, holder musikskolens lærere ugentlig kontakt med eleverne og tilbyder forskellige former for fjernundervisning. Det kan fx være at sende noder, komme med forslag til øvelser eller lave online-undervisning – alt efter hvad der giver mening og kan lade sig gøre for den enkelte lærer og elev.

 

 

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål her, er du velkommen til at skrive til odensemusikskole.buf@odense.dk

 

 

Nyttig links om Corona/COVID-19

Læs mere om Odense Kommunes håndtering af COVID-19 (coronavirus)

Find myndighedernes generelle informationer og anbefalinger om Corona-smitte