Spring til indhold

Corona-info fra Odense Musikskole

Her kan du læse, hvordan Odense Musikskole håndterer situationen i forbindelse med Corona-virus/COVID-19.

 

Odense Musikskole har desværre været ramt af corona-nedlukning ligesom resten af verden. Allerede i foråret 2020 var musikskolen lukket for fysisk fremmøde i nogle uger, og vi har også været lukket fra midten af december 2020 til midten af april 2021. Musikskolen dygtige lærere har heldigvis haft mulighed for at tilbyde online-undervisning til langt de fleste elever, mens nedlukningen har stået på. 

 

Odense Musikskole følger naturligvis myndighedernes anbefalinger, og undervisningen gennemføres/aflyses i henhold til de til enhver tid gældende corona-restriktioner.

 

På siden her kan du løbende holde dig orienteret om udviklingen, finde generelle spørgsmål og svar samt nyttige links.

 

Find musikskolens retningslinjer for Covid-19 her 

 

 

Delvis genåbning af Odense Musikskole

 

Fra onsdag den 21. april

Elever til og med 17 år, som får undervisning i Danmarksgade 10, kan møde op fysisk.

 

Fra mandag den 26. april

Elever til og med 17 år, som får undervisning på alle musikskolens øvrige undervisningssteder på skolerne, kan møde op fysisk.

 

Undtagelser fra fysisk fremmøde

  • Elever fra 18 år og opefter, som derfor fortsætter med den nuværende online-undervisning. Det gælder også vores undervisning på MGK (Musikalsk Grundkursus), hvor eleverne får nærmere besked fra koordinatorerne på kurset.
  • Alle sang-elever og elever som går til aktiviteter med sang som det bærende element fx kor og undervisning for de yngste børn og deres forældre i lørdagsskolen (Musikalsk legestue). Sang-elever og elever i lørdagsskolen fortsætter derfor også med online-undervisning. Kor er desværre fortsat helt aflyst.

 

Det gælder helt generelt, at vi max må samles 25 personer i alt inklusiv alle elever og de voksne, der er nødvendige for at gennemføre aktiviteten.

 

Direkte besked fra din lærer

Alle elever under 18 år vil få besked direkte fra deres egen lærer om, hvornår de kan møde fysisk op til undervisningen, og sangelever samt øvrige elever over 18 år vil blive kontaktet af deres lærer vedrørende de fortsatte online tider. Det er derfor meget vigtigt, at du kommunikerer direkte med din lærer omkring undervisningen i de kommende dage. 

 

 

Vel mødt til undervisningen - vi glæder os rigtig meget til at byde mange af jer velkommen og mødes med jer igen omkring de musikalske aktiviteter.

 

 

Musikskolens kontor

Musikskolens administration arbejder hjemmefra og træffes derfor ikke på musikskolens kontor eller telefon. Vi træffes på hovedmailen: odensemusikskole.buf@odense.dk – du kan også sende SMS med ”Musikskole” til 445, så ringer vi dig op.

Hvis du ønsker at aflevere et instrument, kan du træffe individuel aftale med os.

 

 

Spørgsmål og svar om Corona

Herunder vil vi løbende tilføje generelle spørgsmål, som vi modtager, og give et generelt og anonymiseret svar.

 

Kan man få refunderet betaling for Corona-aflyst undervisning?

Svar:

Der gives i øjeblikket ikke refusion af elevbetaling i perioden med Musikskolens lukning grundet coronavirus smittefaren. Odense Musikskole afventer i øjeblikket en udmelding fra centralt hold (Kommunernes Landsforening og Kulturministeriet) og fra Odense Kommunes Børn- og Ungeforvaltning vedr. vilkår for eventuel refusion af elevbetaling i forbindelse med lukningen. 
 
Det er ikke sikkert, det bliver en mulighed at refundere elevbetaling, så vi opfordrer alle vores elever til at benytte sig af de alternative undervisningsformer, som lærerne stiller til rådighed.

 

 

Hvilken undervisning tilbyder I, mens musikskolen er lukket pga. Corona?

Svar:

Indtil myndighederne giver grønt lys for en genåbning af musikskolerne, holder musikskolens lærere ugentlig kontakt med eleverne og tilbyder forskellige former for fjernundervisning. Det kan fx være at sende noder, komme med forslag til øvelser eller lave online-undervisning – alt efter hvad der giver mening og kan lade sig gøre for den enkelte lærer og elev.

 

 

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål her, er du velkommen til at skrive til odensemusikskole.buf@odense.dk

 

 

Nyttig links om Corona/COVID-19

Læs mere om Odense Kommunes håndtering af COVID-19 (coronavirus)

Find myndighedernes generelle informationer og anbefalinger om Corona-smitte