Spring til indhold

Corona-info fra Odense Musikskole

Her kan du læse, hvordan Odense Musikskole håndterer situationen i forbindelse med Corona-virus/Covid-19.

 

Odense Musikskole har været midlertidigt lukket pga. de danske myndigheders håndtering af Corona-situationen.

 

På siden her kan du løbende holde dig orienteret om udviklingen og finde generelle spørgsmål og svar samt nyttige links. 

 

Gradvis genåbning af musikskolen fra onsdag 27. maj

Herunder kan du læse den seneste mail udsendt til elever og forældre 25. maj:

 

Kære musikskoleelever og forældre

 

Så har vi endelig fået lov af myndighederne til at starte op på musikundervisning i samme rum som eleverne fra og med onsdag den 27. maj. HURRA 😊

 

I løbet af de kommende dage vil I blive kontaktet af jeres lærer for at aftale, hvornår og hvordan I kan fortsætte undervisningen og komme til at mødes igen.

 

Det vil fortrinsvis være vores PLUS (solo) og BASIS (hold) elever, der kan få undervisning igen – men du skal først møde op hos din lærer, når du har en konkret aftale om tid og sted for undervisningen.

 

Vi står lige nu i en helt ny situation, hvor vi skal have overgangen fra virtuel undervisning til undervisning ansigt-til-ansigt til at gå op i en højere enhed. Det er et stort puslespil, og vi gør alt, hvad vi kan, for at få det til at gå op. Vi håber derfor meget på jeres fleksibilitet og forståelse.

 

Der kan være enkelte elever, der må fortsætte med onlineundervisning for at kunne overholde kravene til afstand og pga. lokaleproblematikker på enkelte skoler. Der er også nogle af de større elever, der har undervisning i folkeskolen på deres sædvanlige musikskoletid. Lærerne gør deres bedste for at finde undervisningstidspunkter til alle, og det vil forhåbentlig kunne lade sig gøre at finde en god løsning i langt de fleste tilfælde.

 

Al undervisning vil naturligvis komme til at foregå ifølge myndighedernes retningslinjer, og det er vigtigt, at I læser det vedhæftede dokument og orienterer jer på de skoler og i de lokaler, hvor I får undervisning.

 

HUSK: Mandag og tirsdag i denne uge (25.-26. maj) er der selvfølgelig online-undervisning, som I har været vant til de sidste par måneder.
Musikskolens kontorpersonale sidder klar til at besvare eventuelle spørgsmål pr. mail: odensemusikskole.buf@odense.dk

Du kan også sende en SMS til 445 og skrive ”Musikskole”, så ringer vi dig op.

Vi GLÆDER os rigtig meget over, at det snart bliver muligt at spille musik sammen med jer igen og til næste sæson, hvor vi også kan få gang i sammenspillet i vores mange bands, kor og orkestre 😊

   

Med venlig hilsen
Uffe Most
Musikskoleleder

 

Find musikskolens Covid19-retningslinjer for elever og forældre her

 

 

Spørgsmål og svar

Herunder vil vi løbende tilføje generelle spørgsmål, som vi modtager, og give et generelt og anonymiseret svar.

 

Kan man få refunderet betaling for aflyst undervisning?

Svar:

Der gives i øjeblikket ikke refusion af elevbetaling i perioden med Musikskolens lukning grundet coronavirus smittefaren. Odense Musikskole afventer i øjeblikket en udmelding fra centralt hold (Kommunernes Landsforening og Kulturministeriet) og fra Odense Kommunes Børn- og Ungeforvaltning vedr. vilkår for eventuel refusion af elevbetaling i forbindelse med lukningen. 
 
Det er ikke sikkert, det bliver en mulighed at refundere elevbetaling, så vi opfordrer alle vores elever til at benytte sig af de alternative undervisningsformer, som lærerne stiller til rådighed.

 

 

Hvilken undervisning tilbyder I, mens musikskolen er lukket pga. Corona?

Svar:

Indtil myndighederne giver grønt lys for en genåbning af musikskolerne, holder musikskolens lærere ugentlig kontakt med eleverne og tilbyder forskellige former for fjernundervisning. Det kan fx være at sende noder, komme med forslag til øvelser eller lave online-undervisning – alt efter hvad der giver mening og kan lade sig gøre for den enkelte lærer og elev.

 

 

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål her, er du velkommen til at skrive til odensemusikskole.buf@odense.dk

 

 

Nyttig links

Læs mere om Odense Kommunes håndtering af Covid-19 (coronavirus)

Find myndighedernes generelle informationer og anbefalinger om Corona-smitte